Demo

Namen akcije

O akciji

Kruh za prjatla je dobrodelna akcija, ki kupcu v pekarni omogoča plačilo dodatnega kruha za tiste, ki si ga ne morejo privoščiti.

Pekarna, ki omogoča Kruh za prjatla, je označena z napisom pri vhodu. Število brezplačnih izdelkov je v pekarni označeno na vidnem mestu. Kupci, ki želijo, lahko plačajo za Kruh za prjatla. Pekarna vrečko s kruhom, v katerem je tudi račun, odda na označeno mesto. Oseba, ki ga potrebuje, ga preprosto vzame.

Če brezplačnega kruha ni na voljo, peke spodbujamo, da osebi, ki potrebuje kruh, tega podarijo, naslednjim kupcem pa pojasnijo namen akcije Kruh za prjatla. Tako bodo ti poravnali stroške podarjenega kruha.
Seznam pekarn, udeleženih v akcijo Kruh za prijatla, bomo dnevno osveževali na Facebook strani akcije (www.facebook.com/Kruhzaprjatla) in na spletni strani, prav tako bomo poskrbeli za reklamo udeleženih pekarn. Samo v prvem dnevu se je dobrodelni akciji Kruh za prjatla priključilo pet pekarn v Ljubljani. Trenutno je v akcijo vključenih devet pekarn, dnevno se priključujejo nove.

Na voljo so brezplačni napisi za označitev pekarn, ki sodelujejo v akciji.

Podobne akcije že uspešno izvajajo na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini.

Pobudnik akcije je Dejan Roljič.

Kako lahko sodelujejo posamezniki?

Posameznik lahko v akciji sodeluje tako, da obišče pekarno vključeno v projekt in kupi Kruh za prjatla. Vabimo vas, da k akciji povabite tudi druge obiskovalce pekarn. Spodbudite vašo lokalno pekarno, da sodeluje v projektu. Všečkajte našo Facebook stran in jo delite s prijatelji. Več v zapisku Najpogostejša vprašanja.

Kako lahko sodelujejo pekarne?

Stopite v stik z nami preko naše Facebook strani ali spletne strani. Prejeli boste ustrezne označbe za vašo pekarno. Podatke o vaši pekarni bomo vnesli na seznam sodelujočih. Če boste poslali fotografije vaše pekarne, jih bomo objavili na našem profilu na spletnih socialnih omrežjih. Če ima tudi vaše pekarna svoj profil na Facebooku, vas vabimo, da se všečkamo. Več v zapisku Najpogostejša vprašanja.

Dobrodelna akcija

KRUH ZA PRJATLA.

Copyright © 2013