Demo

Za medije

1. Kaj je Kruh za prjatla?

Kruh za prjatla je dobrodelna akcija, ki kupcu v pekarni omogoča plačilo dodatnega kruha za tiste, ki si ga ne morejo privoščiti.

2. Kako poteka?

V pekarni, ki sodeluje v dobrodelni akciji, kupite kruh za tiste, ki si ga ne morejo privočiti. Pekarna vrečko s kruhom, v katerem je tudi račun, odda na označeno mesto. Oseba, ki ga potrebuje, ga preprosto vzame.

3. Kje lahko kupim Kruh za prjatla? Katere pekarne sodelujejo?

Pekarna, ki omogoča Kruh za prjatla je označena z napisom pri vhodu. Seznam pekarn, udeleženih v akcijo Kruh za prijatla, bomo dnevno osveževali na Facebook strani akcije (www.facebook.com/Kruhzaprjatla) in na spletni strani. Samo v prvem dnevu se je dobrodelni akciji Kruh za prjatla priključilo pet pekarn v Ljubljani, dnevno se priključujejo nove.

4. Moje pekarne ni na seznamu.

Akcija Kruh za prjatla se je šele dobro začela. Seznam pekarn dnevno osvežujemo. Seznam znova preverite čez nekaj časa. Še vedno pa lahko sami odidete do vaše lokalne pekarne in jih spodbudite k sodelovanju. Med gradivi boste našli predstavitev projekta za pekarne in ustrezne označbe.

5. Ko sem obiskal pekarno, Kruha za prjatla ni bilo več. Sem v stiski in ga potrebujem, kaj naj naredim?

Če brezplačnega kruha ni na voljo, prosite peka za Kruh za prjatla. Peke spodbujamo, da vam ga bodo podarili, naslednjim kupcem pa pojasnili namen akcije. Tako bodo ti poravnali stroške podarjenega kruha. Lahko pa poskusite tudi kasneje.

6. Kako vem, da bodo podarjeni kruh res vzeli tisti, ki si ga ne morejo privoščiti?

Kruh za prjatla je namenjen tistim, ki ga resnično potrebujejo. Zavedamo se, da lahko pride tudi do zlorab, a menimo, da moramo včasih tudi zaupati v dobroto drugih ljudi. Ni vse slabo in niso vsi ljudje izkoriščevalski.

7. Imam pekarno, želel bi sodelovati.

Hvala za sodelovanje. Stopite v stik z nami preko naše Facebook strani oziroma prenesite na računalnik napis v dveh izvodih (). Enega prilepite na vhodna vrata pekarne, drugega pa na zbirno mesto Kruha za prjatla. (primeri slik lokacij so objavljeni na FB strani). Pomembno je, da nam pošljete naslov in fotografije označene pekarne, da bomo pekarno lahko uvrstili na seznam sodelujočih pekarn, fotografije pa objavili na Facebook strani akcije. Če potrebujete stiskano obliko ustreznih označb za vašo pekarno, nam preko Facebook strani pošljite sporočilo z vašimi podatki (ime in priimek, naslov, poštna številka). Če ima tudi vaša pekarna svoj profil na Facebooku, vas vabimo, da se všečkamo.

8. Za projekt bi rad navdušil lokalno pekarno, kaj naj naredim?

Prenesite brezplačne dokumente (). Peku predstavite akcijo in mu pojasnite, da je sodelovanje zanj brez stroškov. Če se bo pekarna priključila akciji, nam pošljite njen naslov in fotografije. Podatke bomo vnesli na seznam sodelujočih pekarn, fotografije pa objavili na našem profilu na spletnih socialnih omrežjih.

9. Želel bi storiti več, kaj še lahko naredim?

Poleg tega, da obiščete pekarno vključeno v projekt in kupite Kruh za prjatla, lahko prispevate tudi k ozaveščanju javnosti tako o projektu kot tudi o solidarnosti. K nakupu Kruha za prjatla lahko spodbudite svoje prijatelje, sorodnike, sodelavce. Spodbudite vašo lokalno pekarno, da sodeluje v projektu. Všečkajte našo Facebook stran in jo delite s prijatelji.

10. Kdo so pobudniki akcije Kruh za prjatla?

Pobudniki humanitarne akcije so mali ljudje, ki želijo dokazati, da se z malimi koraki lahko doseže veliko. Pobudniki ste tudi vi, ker delate dobro ... 

Dobrodelna akcija

KRUH ZA PRJATLA.

Copyright © 2013